Ipl-laser

HÅRVÄXT BORTTAGNING MED IPL 
 (INTENSIVT PULSERANDE LJUS)

Ihokarvoilla on kolme kasvuvaihetta

  • Kasvuvaihe
  • Regressiovaihe
  • Lepovaihe

Kehon ihokarvoista 20-30 % on kasvuvaiheessa. Jokaisessa hoidossa tuhotaan 60-90 % kasvuvaiheessa olevien karvojen karvatupista. Seuraavalla hoitokerralla osa karvatupista, jotka olivat lepovaiheessa edellisen hoitokerran aikana, on siirtynyt kasvuvaiheeseen, ja ne voidaan käsitellä valoimpulssilla.  Ihokarvoja voidaan siten harventaa vaiheittain.

VERISUONIEN KÄSITTELY

Monet tekijät aiheuttavat ihon verisuoniston muutoksia:

Perintötekijät, UV-säteily, aurinko, lämpötilan vaihtelut, fyysiset ponnistukset, stressi, hormonaaliset muutokset, lääkkeet, alkoholi, sitrushedelmät jne.

Mitä verisuonien käsittelyssä hoidetaan?

Punoitusta, pintaverisuonia, aknea ja rosaceaa eli ruusufinniä.

Miten IPL-hoito tehdään?

Iho puhdistetaan ja kohdealueelle levitetään kylmägeeliä. Valoimpulssit johdetaan ihoon prisman kautta.  Impulssit saavat ihossa aikaan lämmön ja pistelyn tunnetta. Hoito tehdään yleensä sarjana, jolloin saadaan todella hyviä ja pysyviä tuloksia. Hoidon tuloksiin ollaan yleensä todella tyytyväisiä. Hoitokertoja tarvitaan yleensä 2-5. Yksittäiset pintaverisuonet, ruusufinni tai punoittavat alueet saattavat vaatia useampiakin hoitokertoja.

Mitä sinun tulee huomioida ennen hoitoa ja sen jälkeen?

Älä käytä meikkiä alueella, joka käsitellään hoidossa. Voit kuitenkin käyttää meikkiä huoletta hoidon jälkeen. Iho saattaa punoittaa hoidon jälkeen, mutta oireet häviävät yleensä saman päivän kuluessa.

IHON NUORENTAMINEN

Mitä ihon nuorentamishoidossa käsitellään?

Rypyt, veltostunut iho, laajentuneet ihohuokoset, akne/aknearvet, pigmenttiläiskät, iän aiheuttamat ihon värin muutokset ja auringon aiheuttamat vauriot.

Miten IPL-hoito tehdään?

Iho puhdistetaan ja kohdealueelle levitetään kylmägeeliä. Valoimpulssit johdetaan ihoon prisman kautta. Impulssit saavat ihossa aikaan lämmön ja pistelyn tunnetta. Hoito tehdään yleensä sarjana, jolloin saadaan todella hyviä ja pysyviä tuloksia. Vaaleaihoiset ja runsaspigmenttiset saavat yleensä helpommin tuloksia. Yleensä tarvitaan 2-5 hoitokertaa. Auringon aiheuttamat vauriot vaativat yksittäisiä hoitokertoja ja lääkkeiden tai hormonaalisten muutosten aiheuttamat pigmenttimuutokset vaativat useampia hoitokertoja. Näissä tapauksissa hoito tulee yleensä uusia joka kolmas kuukausi, jotta ihon väri säilyisi tasaisena.

Mitä sinun tulee huomioida ennen hoitoa ja sen jälkeen?

Älä käytä meikkiä alueella, joka käsitellään hoidossa. Voit kuitenkin käyttää meikkiä huoletta hoidon jälkeen. Hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa hieman, mutta oireet häviävät yleensä päivässä.

Usein kysytyt kysymykset

Montako hoitoa tarvitaan?

Hoidot tehoavat vain ihokarvoihin, jotka ovat aktiivisessa kasvuvaiheessa. Siksi hoidon kohdistaminen kaikkiin karvatuppiin vaatii noin 4-8 hoitokertaa. Hoitokertojen määrään vaikuttavat ihotyyppi, karvatuppien lukumäärä, karvojen rakenne ja sijainti. Kaikki tämä on yksilöllistä ja hoitoaika vaihtelee siksi henkilöstä toiseen.

Miten tehokas hoito on?

IPL-menetelmää on käytetty karvanpoistoon jo 20 vuoden ajan. Tulosten on havaittu olevan pysyviä ja kestävän useiden vuosien ajan. Useat tekijät voivat vaikuttaa siihen, että keho alkaa luoda uutta karvoitusta alueelle, joka on käsitelty jo aiemmin. Tällaisia syitä voivat olla hormonaaliset muutokset tai lääkitys.

Onko valoimpulssihoito vaarallista?

IPL on paljaalla silmällä nähtävää, vaaratonta valoa. Se ei sisällä vaarallista ultraviolettisäteilyä.  Valoimpulssit saattavat tuntua iholla lämpöisinä pistoksina, jotka aiheuttavat pientä kuumoitusta.

Mitä tapahtuu hoidon jälkeen?

Iho saattaa punoittaa hieman hoidon jälkeen, mutta oireet häviävät nopeasti. Käsitellyt ihokarvat irtoavat itsestään 2-3 viikkoa käsittelyn jälkeen. Iho tuntuu sileältä ja pehmeältä, kunnes karvatupet aktivoituvat ja seuraava kasvukausi alkaa. Silloin on seuraavan hoidon aika. Kasvojen alueella hoitojen väli on 4-6 viikkoa, säärien alueella 6-8 viikkoa.

Mitä sinun tulee huomioida ennen hoitoa ja sen jälkeen?

Älä käytä meikkiä alueella, joka käsitellään hoidossa. Voit käyttää meikkiä huoletta hoidon jälkeen. Poista ihokarvat 1-2 päivää ennen hoitoa, ja anna karvojen kasvaa noin 1 mm:n pituisiksi. Hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa hieman, mutta oireet häviävät yleensä muutaman minuutin kuluessa ja viimeistään saman päivän aikana.