AKUPUNKTUR

KINESISK AKUPUNKTUR

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. De upptäckte att genom att stimulera vissa punkter kan man påverka organ och kroppsfunktioner.

Syftet med akupunktur är att få balans i kroppen, leda bort överflödig energi från vissa områden till områden med för lite energi eller så kan man ha energiblockeringar som påverkar energiflödet.

Genom samtal behandlas individen utifrån både symtom och orsak och varje behandling utformas efter varje människas behov och diagnos. Nålar placeras utefter kroppens meridianer (energibanor) på olika akupunkturpunkter för att återfå balansen i kroppen. Varje punkt har en specifik funktion och när dessa punkter stimuleras stärks kroppens förmåga till balans och läkning.

Nålarna är i rostfritt stål, sterila och tunna, med ett litet stick appliceras nålarna och får sitta cirka 30 minuter, under tiden ligger man och kopplar av på en brits. Ibland kan nålen röras vertikal eller snurras allt beroende på behandling. Efteråt kan man känna sig lite trött, men oftast bara lugn och avslappnad. Akupunkturbehandling bör upprepas ett antal gånger för att ge varaktigt resultat.

Antalet behandlingar som behövs är väldigt olika, det beror på problem/sjukdom som man har och under hur lång tid man har haft besvären. Oftast är resultaten permanent, men ibland kan behandlingen behöva upprepas någon gång per år.

Med akupunktur behandlar man smärtor i muskler och leder, men också behandling av en hel mängd andra fysiska och psykiska problem, bland annat ryggsmärtor, led- och nackbesvär, reumatiska problem, fibromyalgi, nackspärr, ryggskott ischias, magbesvär, allergi, eksem, astma, depression, stress, oro, öronsus, infertilitet, huvudvärk, migrän, urinvägsinfektion, inkontinens, sömnproblem, PMS, inflammationer, övervikt. alkoholism, rökavvänjning. 

TEOSYAL FILLER 

Teosyal injektion som även kallas FILLER, används för utfyllnad av rynkor. Teosyal består av stabiliserad hyaluronsyra, ett naturligt ämne som finns i kroppen. Tillverkningen sker genom en biologisk process och medlet innehåller inga främmande allergiframkallande komponenter. Effekten kvarstår mellan 10 -12 månadaer, därefter krävs ofta påfyllning för att bibehålla resultatt.

Med Teosyal behandlas ansiktet huvudsakligen mellan ögonbrynen, s.k. bekymmersrynkor, /glabella/ men även vid rynkor från näsvingar ned mot mungiporna /nasolabiala vecken/ samt veck vid mungipor och haka. Teosyal kan även användas vid små ärr och vi behandlar även mörka ringar under ögonen med /REDENSITY II injektion/ dock ej PÅSAR under ögonen! Påsar under ögonen orsakas av utbuktande fettvävnad som kan ställa till problem om injektionn hamnar där.

Baserat på vetenskap och 18 års erfarenhet rekommenderas en påfyllning 5 månader efter den första behandlingen, därefter 9 månader senare och sedan räcker att fylla på samma områden en gång om året. Djupa och sträckmarkerade rynkor är nästan borta efter den andra men definitivt efter den tredje behandlingen.

HOT STONE TERAPI

Hot Stone Terapi – är en tusenårig tradition från fjärran östern. Med hjälp av värmen från stenarna och aromadofter går behandlingen ner på djupet och är mycket avslappnande och behaglig för kropp och själ.

Stenarna finns i olika former och storlekar, det är ofta svarta lavastenar eftersom de absorberar och håller värmen bra. De lena stenarna värms upp i vatten till cirka 60 grader och placeras på ryggradens energipunkter, men de kan även läggas på andra kroppsdelar till exempel på foten för att öka cirkulationen eller i handen för ökat energiflöde eller kanske i ansikten för att få klarhet och avspänning.

En lugn känsla infinner sig och ger nästan ett meditativt tillstånd. En perfekt behandling för den som vill gå ner i varv och återhämta sig kroppsligt och själsligt.

Det finns även Hot Stone Massage, där terapeuten håller de flata stenarna i händerna och kan genom lugnande rörelser och med värmen från stenarna frigöra blockeringar och få spända muskler att slappna av. Med strykrörelser bearbetas musklerna och massagen fördjupas genom värmen från stenarna. Detta ökar blod- och lymfcirkulationen och cellförnyelse stimuleras. En djupt avslappnade massage som minskar stress och är utrensande. Ett massagetag med varma stenar motsvarar ungefär sex massagetag med händerna. Efter behandlingen med aromaolja och varma stenar känns musklerna smidiga och huden är lenare. En totalt avslappnande antistressbehandling!